Frölunda, Djurgården och Luleå tog sig alla vidare till kvartsfinalerna i CHL. Frölunda gjorde det efter en makalös vändning mot Färjestad, Skellefteå fick se sig besegrade av Djurgården över två matcher och fem svenska lag har nu blivit tre.

Frölunda – Färjestad

Läget inför gårdagens returmöte i CHL mellan Frölunda och Färjestad var att Färjestad hade en 6-3 ledning att försvara från första matchen och uppförsbacken för Frölunda var brant. Men den visade sig inte vara tillräckligt brant för att övervinna och efter en fantastisk upphämtning som slutade 8-2 till Frölunda tog sig laget vidare till Kvartsfinal.

Frölunda satte fart direkt från start och ledde med 2-0 efter 5.29 in i första perioden, men det resultatet hade inte räckt eftersom Färjestad hade ett försprång på tre mål. När sedan bortalaget reducerade till 2-1 så stod det totalt 7-5 till Färjestad när en period hade spelats. Även i andra perioden var det Frölunda som förde spelet och med två mål som innebar 3-1 och 4-1 i matchen var nu Frölunda ikapp och det stod då 7-7 i dubbelmötet vilket hade inneburit förlängning. Men likt den första perioden så fick Färjestad in en puck i mål och ställningen var då 4-2 i matchen och totalt 8-7 till Färjestad.

Sista perioden skulle dock bli en uppvisning i hockey av Nicklas Lasu och hemmalaget. Frölunda gick upp till 5-2,6-2,7-2 och slutligen kunde laget även göra 8-2. Lasu stod för tre av dessa mål. I och med Frölundas sista period gick laget vidare med totalt 11-8 efter två matcher. I kvartsfinalen väntar schweiziska EHC Biel för Frölunda.

Djurgården – Skellefteå

Första mötet mellan lagen uppe i Skellefteå slutat 3-3 och det var helt öppet inför returen på hovet. Hemmalaget spelade en fin hockey i första perioden och kunde genom Dick Axelsson göra 1-0, ett resultat som även stod sig perioden ut. I slutet av andra perioden så utökade hemmalaget till 2-0 och gick ut till den sista perioden med en hyfsat komfortabel ledning. Skellefteå satte dock lite spänning i matchen när Joakim Lindström reducerade till 2-1 efter 5.04. Det hann dock aldrig bli riktigt nervöst i hemmalaget utan Djurgården kunde ganska omgående gå ifrån igen och göra 3-1 för att sedan sätta punkt på dubbelmötet genom 4-1 av Patrik Berglund.

Djurgården gick därmed vidare på totalt 7-4 över två matcher och i kvartsfinalen väntar vinnarna i Yunost Minsk och Red Bull München.

Luleå – Bern

Luleå tog mot Schweiziska SC Bern, första matchen mellan lagen slutade med vinst för Luleå med 3-0. Det skulle även visa sig att Luleå var numret förstora även på hemmaplan och vann matchen komfortabelt med 4-2. Vilket betydde att Luleå gick vidare med totalt 7-2 och är vidare till kvartsfinal.

I kvartsfinalen ställs Luleå mot ett annat schweizisk lag i form av Lausanne HC som slog ut HC Plzen.

Första matcherna i kvartsfinalerna spelas 3-4 december med returmöten den 10 december

Vinner Luleå och Frölunda sina kvartsfinaler så kommer lagen att ställas mot varandra i en semifinal.