Foto: Pixabay

Gårdagens CHL-matcher hade stor positivt utfall för de svenska lagen i ligan. redan nu står det klart att tre av lagen är klara för vidarespel i ligan efter att gruppspelet är över.

För såväl Frölunda och Skellefteå blev det stora segrar mot motståndarna, vilket tagit lagen till högsta-placeringarna i sina respektive tabeller. Skellefteås 13 poäng är ingenting som någon annan i gruppen kan klättra förbi med en match kvar att spela, vilket gör att laget redan nu kan säkra gruppsegern. För Frölundas del ligger Zürich på lika många poäng, men trots detta är avancemanget säkrat. I toppstriden i grupp B blev Malmö utan poäng mot München, men trots detta är man ändå klara för slutspel.

Djurgården åkte på en förlust mot Tappara, men innehar ännu andraplatsen i gruppen. Det skiljer två poäng ner till trean Storhamar, vilket gör att Stockholmslaget behöver få till minst en poäng för att kunna säkra ett avancemang. För Växjös del blev det en seger under gårdane, men deras chanser hänger ännu på dagens match mellan tabell-toppande Bern och Salzburg. Vinner Bern mötet har Växjö en möjlighet att klättra upp och inta andraplatsen.