En av Sveriges bästa backar i NHL, Rasmus Dahlin, vill spela VM i Finland 2022. Det berättar han i en intervju med Viaplay.

Den 13-29 maj så spelas världsmästerskapet i ishockey. De finska städerna Helsingfors och Tammerfors står som spelplatser för de 16 lag som ska spela i två grupper.

Tre Kronor kommer att spela i Grupp B, en på förhand tuff grupp för Sverige. Med fjolårets VM i tankarna, med uttåg redan i gruppspelet, så vill nog Johan Garpenlöv och hans Tre Kronor ta revansch till detta års mästerskap. Och nu kan förbundskaptenen fått precis det han behövde.

För bara ett par veckor sedan så uttalade sig Erik Karlsson i en intervju med Viaplay där han förklarade att han gärna drar på sig den gula landslagsdressen igen till maj månads VM.

– Mycket ska ju falla på plats för att åka iväg i 3-4 veckor och spela. Framför allt när man redan varit iväg och spelat i åtta månader. Men om allting faller på plats så vill frugan gärna att jag tar den chansen i och med att man vet aldrig när den kommer igen, sade Karlsson då.

I förra veckan så meddelade dessutom rookiesuccén i NHL, Lucas Raymond, att han gärna spelar VM med Tre Kronor. Och nu kommer nästa potentiella drömförstärkning för Tre Kronor. I en intervju med Viaplay så kommenterar Rasmus Dahlin möjligheten att spela sitt första senior-VM för Sverige.

– Jag är jättesugen. Får jag frågan och chansen så tar jag första flyget till Finland, säger backen och fortsätter:

– Det finns absolut inte någon tvekan.

Ord och inga visor från Rasmus Dahlin alltså. Dahlins Buffalo Sabres kommer att missa Stanley Cup-slutspelet och han blir därmed snart uttagningsbar till VM-truppen. Detta gäller även Erik Karlsson och Lucas Raymond som tillhör San José Sharks respektive Detroit Red Wings, två lag som inte heller spelar NHL-slutspel under våren.