Sam Hallam och Tre Kronor vann Karjala Tournament i Finland. Detta efter två segrar och en förlust i turneringen. Se resultat och tabell nedan.

Under den gångna helgen har det spelats Euro Hockey Tour (EHT) i Tjeckien och Finland då Karjala Tournament (Karjala Cup) inledde landslagssäsongens först EHT-turnering. Tre Kronor inledde i Tjeckien, där man ställdes mot tjeckerna den 10 november. Detta samtidigt som Finland tog emot Schweiz hemma i Åbo. Sverige och nya förbundskaptenen Sam Hallam tog en fin skalp i Tjeckien och lämnade landet med seger (1-4) i hand. Tre Kronor reste sedan till just Åbo för att spela de två sista matcherna i turneringen under helgen.

Under lördagen väntade möte med Schweiz, där Sverige vann med 3-2 till slut efter att Jonathan Dahlén avgjort i förlängningen. Senare under dagen förlorade Finland mot Tjeckien vilket innebar att Tre Kronor stod som turneringssegrare efter bara två spelade matcher. Inför den sista omgången hade alltså Sam Hallam och hans gäng säkrat den första turneringssegern för säsongen, detta med en match kvar att spela.

Inför ett fullsatt Gatorade Center i Åbo blev det svensk förlust mot Finland i den sista matchen. De finska lejonen, ledda av lagkapten Marko Anttila, vann till slut med 4-1 efter två mål i tom kasse.

Sveriges bästa målskytt under turneringen var HV71:s André Petersson. Med ett hattrick i premiären mot Tjeckien och ett mål mot Schweiz slutade forwarden på fyra gjorda mål i Karjala Cup. Nästa turnering för Tre Kronor är den 15-18 december då man åker till Schweiz för SWISS Ice Hockey Games.

Resultat

Finland – Schweiz, 2-3 e.str

Tjeckien – Sverige, 1-4

Sverige – Schweiz, 3-2 e.förl

Finland – Tjeckien, 2-5

Tjeckien – Schweiz, 2-3 e.förl

Finland – Sverige, 4-1

Tabellen i Karjala Cup 2022

  1. Tre Kronor, 5p
  2. Schweiz, 5p
  3. Tjeckien, 4p
  4. Finland, 4p