Foto: Bildbyrån

NHL-lagen har under en kortare period spelat träningsmatcher mot varandra för att få upp matchtempo. Detta efter att ligan varit pausad i över fyra månader på grund av coronapandemin. Men nu är träningsmatcherna färdigspelade och nu börjar allvaret med playin-matcher och Stanley Cup-slutspel. 

De 24 lagen som fortfarande är med och tampas om en vinst i NHL har sedan ett tag tillbaka varit samlade i de två spelorterna Toronto och Montreal där en special variant av Stanley Cup ska avgöras. Alla lag är helt isolerade från omvärlden och alla matcher kommer att spelas inför tomma läktare.

Den senaste veckan har dock lagen varit ute på isen och spelat träningsmatcher mot varandra för att komma in i matchtempo och de sista träningsmatcherna spelades under natten

Dallas Stars – Nashville Predators 
0-2

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins
4-1

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights
1-4

Men nu är träningsmatcherna avklarade och allvaret kan börja på riktigt. Från och med lördag den 1 augusti och sextio dagar framåt ska det spelas intensiv ishockey och där tillslut en segrare i NHL ska utses och få lyfta bucklan.

Först ut är ett playin-spel där lagen som inte var kvalificerade för Stanley Cup innan coronapandemin slog till men som fortfarande hade en chans att ta en plats till slutspelet. Totalt 24 lag och 12 från varje konferensliga deltar i playin och slutspelet varav 16 av dessa lag ska spela playin där åtta av dessa lag tar sig vidare till Stanley Cup tillsammans med de åtta lagen som redan är kvalificerade.

Dessa 16 lag har lottats i olika dubbelmöten där lagen kommer möta varandra i en matchserie om fem matcher. De åtta lag som vinner sina respektive dubbelmöten kommer att gå vidare till Stanley Cup-slutspelet.

Men även de åtta lag som redan har tagit sig vidare till Stanley Cup kommer att spela matcher redan nu i början. De möts i två olika grupper om fyra lag i varje där placeringarna i dessa två grupper avgör respektive lags seedning i Stanley Cup.

Så det är bara att bänka sig framför TV:n för nu är det sextio dagar med NHL och hockey i världsklass som vi kommer bli bjuda på.

Alla matcher oavsett om det handlar om playin-matcher, seednings-matcher eller Stanley Cup-slutspelet så kommer dessa att sändas på  

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här