Foto: Bildbyrån

Lördagens stormöte mellan Luleå och Frölunda slutade 4-1 till serieledaren Luleå. Matchen kantades dock av ett tränartjafs efter att Thomas ”Bulan” Berglund kallat Frölunda för ett ”bottenlag” i direktsändning.

Det var innan matchstart som Niklas Wikegård intervjuade Thomas ”Bulan” Berglund i C Mores sändning. Luleå-tränaren pratade om lagets dåliga insats mot Oskarshamn och skickade samtidigt en pik mot dagens motståndare.

– Vi har haft problem att spela mot lag som Oskarshamn, vi hittade inte rätt motivation senast och nu möter vi ett bottenlag här igen så vi får försöka mobilisera, sade ”Bulan” till C More.

När Frölunda-tränaren Roger Rönnberg fick höra sin tränarkollegas ord inför den andra perioden svarade han kort och ironiskt.

– Det var ödmjukt, avslutade Rönnberg intervjun.

På den efterföljande presskonferensen konfronterade Frölunda-tränaren sin kollega. Rönnberg förklarade situationen för ”Bulan” Berglund och förklarade sin besvikelse för Luleå-tränaren.

– Jag tycker det är väldigt dåligt mot hela vår förening faktiskt, sade han.

– För mig tyder det på en väldigt dålig ödmjukhet och jag ska ge dig chansen att be om ursäkt, fortsatte Rönnberg i presskonferensen.

Thomas ”Bulan” Berglund valde inte att ta chansen att be sin tränarkollega om ursäkt. Istället kommenterade han läget så här:

– Frölunda är ett lag med stora resurser och har ett lag som ska ligga högst upp i tabellen men nu ligger de inte där. Det är ju sanningen, men de borde kanske ligga där, tycker jag.

Luleå-tränarens svar var inte det svar som Roger Rönnberg hade önskat sig.

– Du fick ju chansen att be om ursäkt, ska det vara så svårt?

Frölundatränaren möttes bara av en rygg då ”Bulan” Berglund lämnade presskonferensen.

Till Sportbladet kommenterar Roger Rönnberg situationen.

– Det är inte bra för en förening om man tar ut något i förskott. Det här hjälper ju oss enbart. Det är rent oprofessionellt.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här