Foto: Bildbyrån

Timrå inledde veckan med att inte bara presentera ett nyförvärv utan två stycken. Samt förlänga med tre befintliga spelare och flyttar upp en junior till a-laget. Så totalt sex spelare presenterades i olika former av Timrå under måndagen. 

De två spelarna som Timrå har värvat in är båda hämtade från SHL-klubbar. Spelarna de handlar om är Jacob Blomqvist från Brynäs och Viktor Lodin från Örebro.

Av dessa två spelarna så är det Blomqvist som kommer med den stora rutinen. 33-årige Blomqvist har flera säsonger i SHL bakom sig i både Brynäs och Leksand. Blomqvist har även tidigare varit lagkapten för Brynäs. Under den gånga säsongen producerade han elva poäng på 51 matcher i Brynäs. Blomqvist har skrivit på ett kontrakt med Timrå som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Viktor Lodin som även han är inhämtad från en SHL-klubb, men förra säsongen spenderade han majoriteten av sin tid i hockeyallsvenskan då han under vintern var utlånad till Vita Hästen. Totalt har 21-årige Lodin spelat 61 matcher i SHL under sin karriär men nu väntar alltså spel i hockeyallsvenskan och Timrå. Kontraktet mellan Viktor Lodin och Timrå gäller över kommande säsong.

– Han är rutinared som få och har varit kapten i Brynäs och med många säsonger i SHL så kommer Jacob bli otroligt viktig för oss, det är också en spelare som alltid har höjt nivån desto viktigare matcher det varit, kommenterar Timrås sportchef Kent Norberg i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Även Johan Lindholm, Erik Walli Walterholm och Filip Westerlund har alla tre skrivit på nya kontrakt med Timrå, alla tre spelare har skrivit ett kontrakt som gäller över kommande säsong.

Timrå väljer även att flytta upp junioren William Eckmyhl från klubbens J20 lag och Eckmyhl har skrivit ett a-lagskontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här