Foto: Bildbyrån

Igår spelades match fyra i kvartsfinalserierna i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och AIK och Björklöven och Mora. Timrå och Björklöven ledde sina serier med 2-1 i matcher och hade chans att avgöra och gå vidare till semifinal eftersom matchserierna spelas i bäst av fem. Björklöven satte högsta fart i matchen mot Mora medan Timrå hade svårt att komma upp i sin höga nivå mot AIK.

I mitten av den första perioden satte Björklövens Justin Crandall dit ledningsmålet. Sedan dröjde det till i mitten av nästa period innan Olle Liss satte dit 2-0 i powerplay. Mora hade dock 2-0 underläget verkligen inte gett upp matchen. Laget kämpade på och var vassa i powerplay. Reduceringen kom med fyra minuter kvar av den andra perioden när Oskar Stål Lyrenäs fick in pucken i just powerplay. När det sedan bara återstod fem minuter av den sista perioden kom så kvitteringsmålet. Att även detta mål kom i powerplay var ingen direkt överraskning. Det var succéspelaren Ludwig Larsson som tryckte in kvitteringen. Inget av lagen kunde sedan få in pucken innan slutsignalen gick. Matchen fortsatte alltså i förlängning men den hann inte pågå särskilt länge innan Alexander Wiklund avgjorde för Björklövens del. Det betydde att Björklöven var vidare till semifinal.

För Timrås del började deras match mot AIK tvärtom kan man säga. Den första perioden slutade mållös men sedan blev det rejäl islossning för AIK i den andra perioden. Efter två perioder stod det 3-1 på resultattavlan till AIK:s fördel. Två av målen kom i powerplay. För AIK:s del var vinst det enda som gällde för att hålla liv i säsongen och det såg länge ljust ut men då klev superstjärnan fram. Jonathan Dahlén som varit förvånansvärt blek i dom inledande matcherna mot AIK reducerade med tio minuter kvar och spelade sedan fram till kvitteringen när klockan stod på 17.26. Matchen gick sedan till förlängning där NHL-meriterade Patrick Wiercioch avgjorde med sitt tredje mål i matchen. Precis som Björklöven lyckades Timrå ta sig vidare till semifinal.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här