Foto: Bildbyrån

Timrå vann den sjätte semifinalmatchen på bortaplan mot Västervik. Segern med 3-0 innebär att laget nu har kvalificerat sig för finalen i hockeyallsvenskan och är ett steg närmare en SHL-plats. 

Det var vinna eller försvinna för Västervik som gällde inför matchen, Timrå hade gått upp i en 3-2 ledning i matchserien vilket innebar att en till seger och Timrå skulle kvalificera sig för hockeyallsvenska finalen. Det var även hemmalaget Västervik som inledde matchen piggas, men när Västervik drog på sig en utvisning som sedan ledde till ytterligare en utvisning så klev hockeyallsvenskans stora poängkung fram. När Timrå fick chansen att spela fem mot tre så satte Jonathan Dahlén dit 1-0 till Timrå.

Även 2-0 som kom i den andra perioden till Timrå skedde när Västervik hade spelare i utvisningsbåset, det var med andra ord utvisningarna som ställde till det för hemmalaget och deras chans till att vinna matchen grusades i och med detta.

När sedan Västervik tog ut målvakten i matchens slutskede för en sista forcering så kunde Timrå skicka in 3-0 en tom målbur och segern var ett faktum. Timrå vinner matchserien med 4-2 och är därmed klara för hockeyallsvenska finalen.

I finalen för Timrå så väntar vinnaren i matchserien mellan Björklöven och Karlskoga, den matchserien leder Björklöven med 3-2. Vinnaren i finalen kommer att få en plats i SHL till nästa säsong.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här