Foto: Bildbyrån

Timrå IK är uppflyttade till SHL från Hockeyallsvenskan till nästa säsong. Efter en 5-0 seger i match 5 av finalserien blev Timrå klara för den svenska högstaserien 2021/22. Björklöven ska i sin tur fortsätta spela i Hockeyallsvenskan.

Under onsdagskvällen tog Timrå emot Björklöven hemma. Hemmalaget hade inför matchen en 3-1 ledning i matchserien och behövde endast en seger till under de resterande tre matcherna för att bärga en plats i SHL till nästa säsong.

Men Timrå lät det inte vänta på sig. Man knep den första matchbollen, och man gjorde det på ett överlägset vis. De rödvita kom ut som det starkare laget direkt i matchen och tog ledningen redan i den andra matchminuten genom fixstjärnan Jonathan Dahlén. Drygt två minuter senare hade Timrå utökat sin ledning till 2-0 och drömstarten var ett faktum.

I den andra perioden fortsatte man att ösa på. Inom loppet av fyra minuter i mitten av den andra perioden gjorde Timrå tre mål och ledde därmed med 5-0, och matchen var i stort sett över. Resten av matchen blev en transportsträcka till att klargöra att Timrå IK spelar i SHL till nästa säsong.

För Björklövens del väntar fortsatt spel i Hockeyallsvenskan, trots den stora satsning som klubben gjorde inför säsongen. Det återstår att se hur många av lagets stjärnor som fortsätter med spel i Hockeyallsvenskan och vilka som väljer att lämna.

För Timrås del återstår att se om man får behålla sin absolut största stjärna i Jonathan Dahlén. 23-åringen ses redan som lite av en ikon i Timrå-led efter att ha varit med och tagit upp klubben till SHL under två sejourer, trots att han hade kunnat välja att spela i betydligt större ligor och klubbar, inte minst i NHL. Dahlén har under säsongen varit den överlägset bästa poängplockaren i Hockeyallsvenskan.