Foton: Wikimedia

Ett känt namn inom världshockeyn, Jimmy Hayes, har plötsligt avlidit. 31-åringen som har spenderat otaliga säsonger i NHL för stora klubbar, har hittats död. 

Under måndagskvällen kom det tuffa beskedet att en stor hockeyspelare har lämnat jordelivet. Den 31-åriga storväxte centern hittades död i sitt hem i Boston, enligt den lokala polisen.

Hayes växte upp i hockeytokiga Boston i USA och spelade sedermera för Bostons College-lag där han skördade stora framgångar, med ett vunnet nationellt mästerskap bland annat. Han draftades till NHL 2008 men kom inte in i ligan förrän 2011, då med Chicago Blackhawks där han var lagkamrat med svenskarna Viktor Stålberg, Niklas Hjalmarsson, Johnny Oduya och Marcus Krüger under sin premiärsäsong.

Efter tre säsonger i Chicago så gick flyttlasset till Florida Panthers för Hayes, där det stora genombrottet kom. Han växte ut till en toppcenter och bara efter en och en halv säsong så värvades Jimmy Hayes av sin stora favoritklubb, Boston Bruins. I Boston, där han växte upp, fanns familjen och hjärtat.

Men istället för en lång sejour på hemmaplan, så slutade det tvärt efter två mindre framgångsrika säsonger för Hayes. Han blev trejdad till New Jersey Devils inför säsongen 2017/18, där han spenderade en säsong. Sedan spelade han en säsong i farmarligan under 2018/19 innan han avslutade sin NHL-karriär.

Nu kommer alltså beskedet att Jimmy Hayes tragiskt har gått bort i sitt hem i Boston, endast 31 år gammal. Dödsorsaken är ännu inte känd. Jimmy Hayes lämnar bakom sig en fru och två barn. Han är dessutom storebror till Philadelphia Flyers stjärna Kevin Hayes.