Foto: Bildbyrån

Ted Brithén kom tillbaka till Rögle inför säsongen 2017/2018 efter att ha spenderat fyra säsonger i HV71. Brithén har sedan återkomsten varit en av lagets viktigaste spelare. Men nu lämnar Brithén klubben för ett utlandsäventyr och närmare bestämt Schweiz där han skrivit på ett kontrakt med storklubben Bern.  

Ted Brithén som spelade med Rögle redan under juniortiden innan han lämnade klubben för spel i HV71 2013.  Där blev han kvar i fyra säsonger och vann bland annat SM-guld med HV71, men till säsongen 2017 valde Brithén att återvända till Ängelholm och Rögle. Under sina år i HV71 växte Brithén ut till en av ligans bästa spelare och fick även bära kaptenströjan under två säsonger.

Sedan sin återkomst till Rögle har klubben tagit flera steg framåt och den här säsongen slutade Rögle på sin högsta placering någonsin i SHL, laget slutade trea i grundserien innan säsongen fick ett abrupt slut på grund av den pågående corona pandemin.

Brithén själv fick den här säsongen delvis förstörd då han fick en puck i ansiktet och bröt käken redan i premiärmatchen mot just sitt tidigare lag HV71, skadan han ådrog sig gjorde att han missade stora dealar av höstens matcher. Men när han sedan blev återställd har han varit högst bidragande i Rögles succé säsong med sina 37 poäng på 33 matcher.

Nu står det dock klart att det inte blir någon fortsättning för Brithén i Rögle utan ett utlandsäventyr är det som väntar härnäst. Brithén har skrivit på ett tvåårskontrakt med schweiziska toppklubben Bern.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här