Foto: IIHF

Det är internationella ishockeyförbundet som har tagit beslutet att anordna en Esport-turnering där personer från alla de 16 länderna som skulle ha varit med i ishockey-VM kan delta. 

Turneringen kommer att spelas på NHL 20 och alla länder inleder med att spela ett nationellt kval på PS4 och Xbox One. Vinnarna på respektive konsol tar sig sedan vidare till den internationella turneringen och får där representera Sverige.

Maximalt antal personer som kan delta i de nationella kvalen är 256 spelare per konsol. Så det gäller att vara först till kvarn om du vill få chansen till att kunna representera Sverige i en internationell turnering.

Det svenska kvalet spelas den 22 maj och det internationella slutspelet startar den 29 maj.

Spelformatet är att du spelar individuellt och matcherna spelas i bäst av en.

IIHF har meddelat att priser kommer delas ut till både vinnarna av de nationella kvalen och vinnarna av hela turneringen. Dessa priser är bland annat biljetter till nästa års ishockey-VM, prispengar och hockeysouvenirer.

Turneringen är öppen för alla och är gratis att delta i. Så vill du testa dina kunskaper i NHL 20 och försöka få chansen att representera Sverige i Esport ishockey-VM?

Registrera dig HÄR för PS4

Registrera dig HÄR för Xbox One

Den internationella turneringen kommer även att sändas live via Internationella Ishockeyförbundets Twitch-kanal och sociala medier.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här