Foto: Bildbyrån

Det har varit en annorlunda NHL-säsong. Den ordinarie säsongen avbröts abrupt av att covid-19 svepte in över världen. Säsongen stod sedan still i över tre månader innan det beslutades att ett specialformat Stanley Cup skulle spelas. Spelplatserna blev Toronto och Edmonton och sedan den 1 augusti när allt återupptogs igen har lagen levt isolerade i sina NHL-bubblor. Finalen stod mellan Tampa Bay Lightning och Dallas Stars där Tampa Bay tillslut vann med 4-2 i matcher och klubbens andra Stanley Cup i historien var ett faktum. 

Det var under nattens match som var den sjätte i matchserien av sju som Tampa Bay kunde avgöra Stanley Cup-finalen. Tampa Bay hade inför matchen en ledning med 3-2 i matcher och när man inatt vann den sjätte och avgörande matchen med 2-0 så var segern ett faktum.

Segern innebar att Tampa Bay fick lyfta Stanley Cup-pokalen för andra gången i klubbens historia och senast laget vann Stanley Cup var 2004.

För Tampa Bays svenske spelare Victor Hedman blev det dubbel lycka när han förutom att få lyfta Stanley Cup-pokalen även blev utsedd till slutspelets bästa spelare.

Victor Hedman fick ta emot priset Connor Smythe Trophy ett pris som delas ut till den bästa spelaren i Stanley Cup slutspelet sedan 1965. Hedman ansluter därmed till en exklusiv svensk skara spelare som tidigare har fått ta emot priset. Förutom Hedman har Henrik Zetterberg 2008 och Nicklas Lidström 2002 vunnit priset.

I och med att NHL-säsongen hållit på mycket längre än vad den vanligtvis gör till följd av covid-19. Den nya säsongen skulle ett vanligt år redan varit i full gång. Men då coronapandemin fortfarande har ett hårt grepp om speciellt USA så är det ännu osäkert när eller om det ens blir någon säsong 2020/2021.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här