Foto: Bildbyrån

Tampa Bay Lightning vann på övertid inatt mot Dallas Stars. I och med vinsten har laget vunnit tre raka matcher i finalserien och behöver därmed bara vinna en match till för att stå som segrare i NHL-slutspelet 2020.

Victor Hedman och hans mannar har alltså tagit ett rejält grepp om Stanley Cup-pokalen. Efter att ha förlorat den första finalmatchen mot Dallas, leder man nu matchserien med 3-1 och har därmed två matchbollar, den första natten mot söndag 02:00 svensk tid.

Matchen som spelades natten som var, blev dock en jämn sådan. Den svenske stjärnbacken John Klingberg gav ”hemmalaget” Dallas ledningen efter drygt sju spelade minuter efter en soloåkning. Dallas skulle sedan öka på sin ledning bara dryga minuten innan första periodpaus, genom Joe Pavelski.

Men trots det, så skulle Tampa Bay få sista ordet i första perioden, när Ondrej Palat fint serverade Brayden Point till 2-1, med 30 sekunder kvar av perioden.

Tidigt i den andra perioden fick Tampa Bay powerplay, något som man skulle utnyttja tidigt. Efter att Alex Killorn kastat in en studsig puck in i slottet, slog just nämnda Brayden Point till på ”tennis” och kvitterade matchen till 2-2.

Efter en tilltrasslad situation skulle dock Dallas ta ledningen igen i mitten på andra perioden. Men precis som i den första perioden var det Tampa Bay som fick sista ordet när Yannick Gourde tog vara på en retur med en minut kvar att spela av den andra perioden, vilket skulle innebära 3-3 in till tredje perioden.

Väl där, tog Tampa ledningen för första gången i matchen, när Alex Killorn dunkade in 3-4 med 13 minuter kvar att spela av den ordinarie matchtiden. Men återigen nåddes matchen av en kvittering när Joe Pavelski sköt in en chanspuck mot mål som studsade på Kevin Shattenkirks ben och in bakom Andrei Vasilevskiy.

Efter ordinarie matchtid stod det 4-4 och övertid väntade. Och där var det just Kevin Shattenkirk som skulle få revansch. Efter en vunnen tekning i powerplay kom pucken till Victor Hedman, som i sin tur framspelade Kevin Shattenkirk som läckert kunde stänka dit 5-4 och avgöra matchen till Tampa Bays fördel.

I och med vinsten leder nu Tampa Bay med 3-1 i matcher och har chansen att ta hem Stanley Cup redan natten till söndag.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 4-5 e. förl (2-1, 1-2, 1-1, 0-1)

Målskyttar Dallas: Joe Pavelski 2, John Klingberg, Corey Perry.

Målskyttar Tampa Bay: Brayden Point 2, Alex Killorn, Yannick Gourde, Kevin Shattenkirk

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här