Foto: Bildbyrån

Det bästa laget i NHL den här säsongen heter Tampa Bay Lightning. För andra året i rad vann Victor Hedman och hans Tampa den åtråvärda Stanley Cup-pokalen efter seger med 4-1 i matcher mot Montreal Canadiens i finalspelet.

Det var inget snack vilket lag som var bäst i Stanley Cup-finalen i år. Tampa Bay Lightning kan titulera sig som mästare i världens bästa liga efter att man besegrat Montreal i fyra av fem matcher. Nattens match slutade 1-0 efter en jämn drabbning. Tampas hjälte blev Ross Colton som gjorde sitt första slutspelsmål under sin rookiesäsong i NHL. Målet räckte alltså till seger för Tampa Bay i denna match, vilket gav dem en 4-1 seger i matchserien mot Montreal Canadiens.

Firandet av vinsten fick göras på hemmaplan i ett kokande Amalie Arena. Tampa Bay Lightning vann även Stanley Cup förra året, då inför tomma läktare i Edmonton. Nu fick man göra det på hemmaplan, inför sina egna fans. Något som lagets kugge och en av NHL:s bästa backar, Victor Hedman, värderar väldigt högt. Inte minst då han hade delar av sin familj på plats.

– Mja, den första segern är också speciell, men det känns förstås helt otroligt att få uppleva detta ihop med sina närmaste den här gången, säger Hedman till Sportbladet.

Priset till den mest värdefulla spelaren i slutspelet (MVP) gavs till Andrei Vasilevskiy, målvakt i Tampa Bay Ligthtning. Under förra årets Stanley Cup-firande gick det priset till just Victor Hedman.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här