Foto: Pixabay

Elias Pettersson är supertalangen som har imponerat stort i NHL tillsammans med sitt Vancouver Canucks. Nu spekuleras det om även hans gamla kollega från Timrå, Jonathan Dahlén, kommer att bli uppkallad till Canucks A-trupp. Tillsammans stod Pettersson och Dahlén för imponerade 85 poäng när de spelade för Timrå i hockeyallsvenskan. Dahlén var den som då räknades som den allra största stjärnan och han fick även priset Guldgallret som varje år delas ut till ligans bästa juniorspelare. Sedan har deras karriärer gått åt två olika håll.

Dahlén som blev draftad tidigt i sin karriär åkte snabbt över till Nordamerika för att pröva sin lycka. Dock blev det ingen positiv upplevelse eftersom Dahlén drabbades av körtelfeber och därmed missade sin chans att ta en plats i laget. För att han skulle komma tillbaka i matchform lånades han ut till sitt forna lag Timrå vilket visade sig vara ett bra drag. Dahlén stod nämligen för en kanonsäsong där han (återigen) gjorde 44 poäng i grundserien och sedan ytterligare 14 poäng under slutspelet.

Dahlén befinner sig numera på plats i Nordamerika igen och arbetar på att ta en plats i NHL. För tillfället spelar han i Utica Comets, som är Vancouvers AHL-lag. Han har alltså inte lyckats skapa samma rubriker och uppståndelse som sin gamla kollega Pettersson. Dahlén har dock gjort ett strålande jobb i andralaget vilket inte har gått obemärkt förbi. Han har bland annat fått lovord av sin tränare Trent Cull och den lokala tidningen Vancouver Sun spekulerar i att Dahlén snart blir uppkallad till A-laget och blir återförenad med Pettersson.

Håkan Rink