Sveriges bästa hockeyliga på damsidan, SDHL, sänds vanligtvis på C More. Men årligen sänder Sveriges Television flera matcher från serien, ett samarbete som nu fortsätter.

Till och med säsongen 2024/25 har C More rättigheterna till SDHL, något som visar satsningen på svensk damhockey. Några som vill hänga med i utvecklingen är Sveriges Television (SVT). I ett pressmeddelande meddelar SVT Sport att man kommer att sända minst tio grundseriematcher kommande säsong samt några kvartsfinaler, semifinaler och hela finalserien.

– I våras fick vi se en otroligt dramatisk och välspelad finalserie inför fulla läktare, som visade vilken potential den här serien har. Därför är vi jätteglada att vi kan fortsätta vår satsning på SDHL, säger SVT Sports projektchef Max Bursell i pressmeddelandet.

Rättigheterna till några grundseriematcher samt vissa slutspelsmatcher sträcker sig över två säsonger. Alltså säsongen 2022/23 samt 2023/24. Första SDHL-matchen på SVT den här säsongen blir HV71 mot Luleå den 16 september.