Foto: Bildbyrån

Det var framförallt två svenskar som stack ut under nattens NHL-matcher. Toronto Maple Leafes William Nylander och Nashvilles Filip Forsberg. Tillsammans gjorde dessa två svenskar för åtta poäng när deras respektive lag vann mot Vancouver och Florida. 

Det var svenskarnas match när Nashville Predators mötte Florida Panthers. Det lossnade rejält ute på isen och framförallt var Filip Forsberg som bjöd på show. Han stod för hela fem poäng i segermatchen mot Florida som Nashville vann med 6-5 efter förlängning. Två mål och tre assist blev det från Filip Forsbergs klubba. Det var även han som stod för avgörandet i förlängningen vilket gav Nashville extra poängen och var frontfiguren i Nashvilles vändning i matchen.

Fem poäng i en och samma match är även personligt rekord för Filip Forsberg i NHL-sammanhang. Men det var inte bara Forsberg som bjöd på poäng i matchen utan hela fyra svenskar i Nashville hamnade i poäng protokollet under matchen. Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm noterades alla för varsin poäng i matchen.

– Det var självklart en bra vändning. Vi jobbade riktigt hårt och kunde vända på matchen i den tredje perioden, säger Filip Forsberg till NHL.com efter matchen.

För William Nylander och hans Toronto så väntande Vancouver. En match som Toronto vann komfortabelt med 7-3. Och även Nylander hade en lyckad kväll då han stod för tre assist under matchen.