Foto: Bildbyrån

I nattens match mot Dallas Stars gjorde Modo-produkten Victor Olofsson sitt sjunde mål för säsongen. Målet skrev in Olofsson i NHLs rekordböcker, då han blev den förste spelare någonsin att göra sina första 7 NHL-mål i numerärt överläge. 

I mitten på andra perioden mellan Buffalo Sabers och Dallas Stars sköt Olofsson ett direktskott i mål assisterad av landsmannen Rasmus Dahlin. Målet var inte bara svenskens sjunde för säsongen utan också det sjunde raka powerplay-målet, något som ingen spelare lyckats med i NHLs historia.

Olofsson draftades av Buffalo 2014 och spenderade fjolårssäongen i Buffalos farmarlag Rochester Americans, men har i år fått en betydelsefull roll i Sabers. Svensken har redan vunnit supportrarnas kärlek och har efter 5 mål på 6 matcher fått smeknamnet ”Goal-ofsson”. I en intervju från lagets hemsida tidigare i veckan förklarade Olofsson hemligheten bakom målformen.

”Jag tror det viktigaste är att skjuta så snabbt som möjligt, innan backarna hinner få dit klubban eller att målvakterna hinner komma i position. Då behöver du inte skjuta ett perfekt skott för att det ska bli mål.”, förklarar 24-åringen.

Det tidigare rekordet för raka mål i numerärt överläge var 6 mål, något som bara tre spelare lyckats med: Winnipegs Craig Norwich (säsongen 1979-80), Hartfords Sylvain Turgeon (1983-84) och New York Islanders Jeff Norton (1987-88).

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här