Foto: Bildbyrån

Matchen mellan Calgary Flames och Edmonton Oilers är ett av NHLs hetaste rivalmöten, och Elias Lindholm är en av huvudgestalterna.
– Det kommer att bli mäktigt, det ska bli kul att se vad som händer men det viktigaste är att vinna matchen, sa Lindholm till nhl.com

Derbyt mellan Calgary och Edmonton har växt till att bli ett av de mest känsloladdade mötena i Nordamerikansk hockey. Oilers radarpar Connor McDavid och Leon Draisaitl leder NHLs poängliga, men trots det är Lindholm den som dragit det längsta strået de första två derby-matcherna. Calgary har vunnit de två inledande mötena den här säsongen, och Lindholm har bidragit med två mål och en assist, med bland annat det matchavgörande 4-3-målet den 27e December.

”Självklart är det extra roligt att spela den här sortens matcher”, sa Lindholm till nhl.com. ”De har varit riktigt bra i år så man vill såklart göra allt man kan för att slå dem. Jag har lyckats sätta dit pucken i de tidigare matcherna, det är kul”.

Lindholm har haft en bra säsong i Calgary, och hyllas av landsmannen och lagkamraten Mikael Backlund.

”Han har alltid varit en bra spelare”, sa Backlund. ”Det var därför han draftades så tidigt i draften, ibland räcker det med att förändra omgivningen lite för att ta nästa steg. Jag antar att lagledningen förväntade sig att han skulle blomma ut här i Calgary och de visste att han var en smart och teknisk spelare”.

Lindholm fick det inte riktigt att stämma i Carolina, men har spelat upp sig rejält sedan han kom till Calgary Flames. Han kan själv inte sätta fingret på vad som gör att han spelare så bra i Calgary, men han säger att det kan ha att göra med att han känner sig mer hemma i den kanadensiska vinter-staden.

”Carolina var väldigt annorlunda i jämförelse med vad jag är van vid hemma i Sverige”, sa Gävle-sonen. ”Här [I Calgary] så har du ordentlig vinter och snö, det är såklart väldigt långt hemifrån, men det känns mer som hemma. Jag känner mig bekväm här och är mer mig själv, den lilla förändringen har hjälpt väldigt mycket”.

Flames ligger två i Pacific Division, bara en poäng före Edmonton Oilers, så det står mycket på spel inför kvällens match mellan de två lagen. Känslorna är extra heta på förhand, då Oilers Zack Kassian och Calgarys retsticka Matthew Tkachuk har haft en intern duell under hela säsongen, efter att Tkachuk tacklat Kassian i ryggen och sedan vägrat släppa handskarna. Räkna med att Kassian kommer att försöka ge igen i kvällens match.

”Det kommer bli mäktigt”, sa Lindholm. ”Det ska bli kul att se vad som händer, men vi kommer såklart fokusera på matchen och försöka vinna, det är det enda viktiga”.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här