Ottawa Senators var inför säsongen tippade som det överlägset sämsta laget i NHL och har hittills inte motbevisat tvivlarna. Laget låg länge sista i ligan, men efter att en storspelande Anders Nilsson gett Senators en 2-1 seger mot Philadelphia Flyers klättrade laget upp till en 26:e plats i NHL.

Ottawa Senators organisation är inne i en ombyggnads-fas och förväntas hålla till i botten av ligan de närmsta åren. En tuff sits för Anders Nilsson, som ofta får tuffa matcher mot de bättre lagen. Svensken har dock inlett säsongen lysande, med en räddningsprocent på 92.5% och blev förra veckan utsedd till veckans stjärna av ligan. I natt fortsatte svensken på inslagen väg och var en stor bidragande orsak till nattens 2-1 vinst mot Flyers.

”Flyers spelade riktigt bra i början och pressade tillbaka oss i början av matchen”, sa Nilsson till NHL.com efter matchen. ”Vi släppte in ett mål, men efter det tog vi över och började spela mer fysiskt vilket gjorde att vi tog över matchen”.

Senators spelar ofta jämnt med sina motståndare, men tenderar att falla ihop sent i matcherna. Senators-fansen var redo för att historien skulle upprepa sig när laget åkte på en fyraminuters-utvisning (2+2 för hög klubba) med fyra minuter kvar av matchen. Men trots numerärt överläge i fyra minuter lyckades Flyers inte få hål på Nilsson, som stod pall för pressen i matchens slutminuter.

”Mitt jobb är att stoppa pucken, oavsett om det är i första minuten av matchen eller de sista fyra minuterna i numerärt underläge”, förklarade Nilsson. ”Jag kände mig ganska bekväm under vårt spel i numerärt underläge eftersom grabbarna hade en riktigt bra match”, sa matchhjälten.

Senators spelar redan på lördag, då laget åker till New York för att möta Buffalo Sabers. Den glödheta svensk-målvakten förväntas starta igen när Ottawa vill försöka att fortsätta klättra i tabellen.