Foto: Bildbyrån

Lukas Vejdemo fick inatt göra sitt första NHL-mål, när han reducerade till 4-2 i förlust-matchen mot Nashville Predators. Efter matchen kom beskedet att svensken blir nedflyttad till AHL. 

Efter att Nashville sparkat sin tränare har de fått rejäl fart på laget och har nu tagit sig upp på en slutspelsplats. Calle Järnkrok gjorde 2-0-målet, och Filip Forsberg gjorde två mål och en assist när Montreal besegrades med 4-2 på bortaplan natten till onsdag.

”Självklart kommer vi behöva ta varenda poäng vi kan få, speciellt när alla andra lag spelar så bra”, sa Forsberg till nhl.com efter matchen. ”Andra perioden var väldigt bra. Jag tyckte att den första perioden var bra också, trots att vi inte gjorde mål så fortsatte vi att hänga oss kvar i matchen”.

Forsbergs två mål gjorde att han nu ligger på andra plats i klubbens totala skytteliga (delad med Shea Weber), med sina totalt 166 mål i klubben.

”Det är riktigt coolt”, sa Forsberg angående skytteligan. ”Det är självklart lite speciellt eftersom att vi inte spelar i samma lag längre. Han är såklart en spelare jag såg upp till när jag kom till Nashville som ung, då försöker man ta åt sig så mycket som möjligt och lära sig av en spelare som honom”.

Lukas Vejdemo fick göra sitt första NHL-mål när han satte 4-2 tidigt i den tredje perioden.

”Det var såklart roligt att göra första NHL-målet, men jag hade hellre tagit en vinst”, sa en ödmjuk Vejdemo efter matchen. ”Vi har förlorat tre raka matcher nu, det är inte kul”.

Detta var Vejdemos sjunde NHL-match i karriären, men tätt efter matchen kom beskedet att svensken, trots sitt mål, skickas tillbaka ner till farmarligan.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här