Foto: SHL.se

Nu står det klart att Svenska Spel går in och blir ny huvudsponsor till SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. Avtalet mellan parterna är skrivit på fem år och sträcker sig fram till 2026. 

– Svenska Spel har ett långvarigt och stort engagemang i svensk ishockey. Därför känns det väldigt bra att vi nu återigen kan jobba tillsammans för att ta svensk ishockey framåt. Vi är stolta och glada över att bidra till ett samarbete som satsar extra på jämställdhet inom svensk ishockey, säger Jenny Silfverstrand, vd Svenska Hockeyligan i ett pressmeddelande

Det nya avtalet med Svenska Spel är även historisk satsning på damishockey. Extra resurser kommer att läggas på Svenska Damhockeyligan som även byter namn till Svenska Spel Damhockeyligan.

– Som Sveriges största idrottssponsor från gräsrot till elit är vi väldigt glada och stolta över det nya avtalet med SDHL, SHL och HA. Samtliga ligor ser ett stort värde i att vi nu gör svensk hockey mer jämställd. Det kommer att stärka svensk hockey. Det nya avtalet fokuserar även på att vi tillsammans med ligorna kan göra en stor förebyggande insats för att motverka spelproblem och matchfixning, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel i pressmeddelandet.

Svenska Spel tar därmed över huvudsponsor ansvaret i SHL från Betsson, i SDHL från DHL och i hockeyallsvenskan från Unibet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här