Foto: Bildbyrån

Under veckan deltar såväl herrkronorna, damkronorna och juniorkronorna i olika turneringar, där lagen får möjligheten att spela ihop sig inför de kommande världsmästerskapen. Matcher som dessa brukar vara otroligt spännande att se och ger även en indikation kring hur det kan gå för lagen när det gäller i de riktigt stora turneringarna.

Damernas turnering startade redan i tisdags och pågår fram till och med på lördag i den kanadensiska staden Saskatoon. Förutom det svenska laget är USA, Finland och Kanada med i turneringen, som avrundas med placeringsmatcher dit lagen tar sig utifrån resultaten i de tidigare matcherna. Inför turneringen spelade damkronorna en träningsmatch mot det lokala pojklaget Cudworth Stars Midget, som man vann med 11-0.

Damkronornas matcher:
Tisdag 6 november 19.00 Sverige-Kanada
Onsdag 7 november 15.00 Finland-Sverige
Fredag 9 november 15.00 Sverige-USA
Lördag 10 november 15:00/20:00 Placeringsmatch

Herrlandslaget kommer i sin tur inte resa över Atlanten, utan endast över Östersjön till Finland, där Karjala Cup anordnas. Från och med idag och till på söndag kommer laget tillsammans med Ryssland, Finland och Tjeckien vara med i turneringen, där poängen i samtliga matcher även tas med i Euro Hockey Tour-tabellen.

Herrkronornas matcher:
Torsdag 8 november 17.20 Czech Republic-Sweden
Lördag 10 november 12.00 Sweden-Russia
Söndag 11 november 16.30 Finland-Sweden

Juniorerna spelar i sitt världsmästerskap redan i december månad och inför det spelar man under veckan sin allra sista för-turnering. Denna äger rum i Tjeckien och inleds på fredag. Under de tre dagarna som turneringen spelas kommer laget att möta motstånd i form av Tjeckien, Finland och Ryssland, där laget som får med sig flest poäng i matchen vinner turneringen.

Juniorkronornas matcher:
Fredag 9 november 18.30 Tjeckien-Sverige
Lördag 10 november 15.00 Sverige-Finland
Söndag 11 november 15.00 Ryssland-Sverige