Foto: commons.wikimedia.org

Alla lagen i Champions Hockey League har nu hunnit med att spela fyra av sina sex gruppspelsmatcher och vi tänkte ta en titt på hur det har gått för de svenska klubblagen som är med. Majoriteten av lagen placerar sig i den övre halvan av sina grupper och är på så sätt på god väg att ta sig vidare till turneringens nästa steg.

Frölunda har fått med sig sju poäng ifrån sina matcher, som resulterat i två segrar, en förlust samt en förlust på övertid. Poängen tar laget till en tredjeplats på grund av en sämre målskillnad jämfört med de andra lagen i gruppen.

Malmö har i sin tur fått med sig nio poäng efter tre segrar och en förlust. Poänget tar laget till en andraplats i gruppen efter topp-placerade Red Bull Munich.

Skellefteå har haft de största framgångarna av de svenska algen, där man fått med sig poäng i samtliga matcher. Det har blivit tre segrar samt en förslut på övertid som tagit laget till toppen av sin grupp.

Djurgården har fått med sig åtta poäng i och med två segrar på heltid, en seger på övertid samt en förlust. Detta tar laget till en andraplacering i gruppen.

I grupp G placerar sig Växjö Lakers på en tredjeplats med sina ynka tre poäng. Det har endast blivit en seger för laget mot Red Bull Salzburg på hemmaplan och resterande matcher har tyvärr slutat i förluster.

Den 9-10 oktober drar nästa matchomgång igång.