Foto: Wikimedia

Returmötena i Champions Hockey Leagues första slutspelsomgång går av stapeln idag och de tre svenska klubblagen går alla in för seger för att säkra ett avancemang. Ifrån de första matcherna som spelades för två veckor sedan är det ingen av klubbarna som tar med sig ett underläge, vilket bådar gott för lagens framtid i ligan.

Malmö besegrade SC Bern med 4-1 i på hemmaplan här senast och har inför returen med sig ett tremålsförsprång som gör att en förlust med ett eller två mål inte skulle slå ut laget ur serien. Skellefteå och Frölunda fick i sin tur till varsitt oavgjort möte på bortaplan och behöver därmed en seger på hemmaplan för att lyckas ta sig vidare.

Vad händer vid lika många mål?

När play-off upplägg används brukar det vara väldigt olika regler kring vad det är som avgör vilket lag som tar sig vidare ifall lagen samlar på sig lika många mål i de två matcher som spelas. I det här fallet spelas en förlängning efter den andra matchen om lagen skulle stå på samma poäng, där det är det lag som gör det första målet som vinner. Räcker förlängningen på 10 minuter inte till får man istället köra en straffläggning.

Möjliga motståndare i kvarten

Tittar man på lagen som de svenska klubbarna kan komma att möta i nästa steg av serien så skulle Malmö ställas mot antingen EV Zug eller Red Bull München, där det just nu är det förstnämnda laget som leder med 3-2 efter det första mötet. För Skellefteås del ser det ut som att HC Pilsen kan bli deras motstånd, då de vann sin första match med 6-1. För Frölunda är det en tidigare storseger av Kometa Brno mot Tappara som gör att deras framtida motståndare näst intill är klara.