Svenska Ishockeyförbundet (SIF) firar 100 år i år och kommer att fira detta med en gala. Den 17 november i Avicii Arena kommer förbundet att fira och uppmärksamma händelser under deras långa historia.

Torsdagen den 17 november blir en unik kväll i svensk hockey då SVT kommer att presentera Tidernas Hockeygala på SVT 1. Sändningen och galan är till för att hylla Svenska Ishockeyförbundets långa historia, som firar 100 år i år, i ett samarbete mellan just SIF och Sveriges Television.

Syftet är att blicka tillbaka på 100 år av svensk ishockey och dela ut priser till spelare, ledare och prestationer som förgyllt svensk hockey under alla dessa år. Det kommer att delas ut priser till Tidernas målvakt, back och forward samt galans huvudpris Tidernas Spelare av en nykomponerad jury. Tittarna får också möjlighet att rösta fram sin favorit och utse Tidernas ögonblick samt Tidernas All Star-femma, något man gör i SVT:s Duo-app.

– Att fira Svenska Ishockeyförbundets 100 år tillsammans med SVT genom Tidernas Hockeygala känns fantastiskt roligt. Det är så många människor som gjort svensk ishockey till vad den är idag och det ser vi fram emot att få uppmärksamma den 17 november, säger SIF:s generalsekreterare Johan Stark i ett pressmeddelande.

Tidernas Hockeygala är ett samarbete mellan SVT och Svenska Ishockeyförbundet och sänds på SVT 1 torsdag 17 november kl 20.00-21.50.