Foto: Wikimedia

NHL:s All Star-helg är nu avklarad och det blev till slut Metropolitan som vann finalmatchen mot Central med 10-5. I semifinalen mellan Metropolitan och Atlantic blev resultatet 7-4, samtidigt som Central tog sig till final genom att vinna över Pacific med tvåsiffriga 10-4. Spelaren som fick med sig flest poäng under dessa matcher var Sidney Crosby som gjorde fyra mål och lika många assist. Den enda spelaren som lyckades göra en hat-trick under turneringen var i sin tur Central-spelaren Gabriel Landeskog som gjorde tre mål i semifinalen mot Pacific.

I turneringens skill-tävling var det flera kända namn som tog hem olika utmärkelser. Bland annat blev Henrik Lundqvist den bästa målvakten genom att rädda flest straffar på raken, samtidigt som Connor McDavid blev den snabbaste åkaren. Han blev nämligen närmare 0,2 sekunder snabbare än övriga åkare i tävlingen där man skulle åka ett varv runt isen. Detta var tredje gången på raken som han tog hem just den här grenen. Hans landsman Nathan MacKinnon fick på grund av skada stå över tävlingen i sista sekund och ersattes då av Kendall Coyne Shofield ifrån USA:s damlandslag. Detta var allra första gången som en kvinna deltog i All Star-tävlingen. Svenske Elias Pettersson kom femma i hastighets-grenen.

Även svensk framgång i AHL All Star

När den amerikanska topp-ligans event var avklarat inleddes i sin tur en liknande tävling för farmar-ligan AHL. Enligt ligans egna hemsida är tävlingen en mycket bra plats att få en första blick på morgondagens NHL-stjärnor då mer än 94% av de spelare som deltagit här under åren klättrat upp i högstaligan så småningom.

Även här var det med en del svenska spelare som levererade goda prestationer. I skill-tävlingen representerade Erik Brännström Team West i ett flertal grenar där man tog hem poäng i tävlingarna för puckkontroll, passningar och frilägen. Till skillnad mot NHL samlar här de två konfederationerna ihop poäng i skill-tävlingarna där regionen med flest poäng ses som vinnare. Här blev det West som vann det hela med 17-14.

De fyra lagen som deltog, Atlantic, North, Central och Pacific,  mötte sedan varandra i en mini-turnering där det blev Team North som vann det hela. I laget fanns såväl Calle Risén som Lawrence Pilut med och spelade.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här