Foto: Bildbyrån

NHL Winter Classic gick av stapeln på nyårsdagen där Dallas Stars vann mot Nashville Predators med 4-2. Kort därpå släppte Gary Bettman nyheten att ”svensk-staten” Minnesota kommer att vara värd för 2021 års NHL Winter Classic.

Texas är inte känd som något hockeystaden, men trots det blev årets NHL Winter Classic en succé. Hemmalaget Dallas vände på ett 0-2-underläge och vann tillslut matchen med 4-2 inför 85,630 åskådare, den näst högsta publiksiffran in NHLs historia.

Nu står det klart vart nästa publikfest kommer att hålla hus. Igår annonserade NHLs ligapresident Gary Bettman att nästa Winter Classic kommer att spelas i Minnesota.

”Wilds ägare Craig Leipold har länge tjatat på mig om att få vara värd för ett Winter Classic, så vi är glada över att åka dit nästa år”, sa Bettman. ”Jag gissar att temperaturen kommer att vara runt 30 grader [farenheit] kallare än Texas, men det kommer ge en grym inramning i Hockey Staten”.

Matchen kommer att spelas på basebolllaget Minnesota Twins hemmaplan, Target Field. Detta är sjunde gången en baseboll-arena används för ett Winter Classic.

”Minnesota Wild är hedrade över att ha valts som värd för 2021 Bridgestone NHL Winter Classic”, sa Wilds ägare Craig Leipold. ”Target Field är en fantastisk arena och det finns inget bättre ställe att hålla NHLs finaste event än i Hockey Staten”.

Minnesota kallas i folkmun för ”Svensk-staten”, då det är den svensk-tätaste staten i USA. Det finns drygt 4.5 miljoner svenskättlingar i USA och Minnesota är den klart svensktätast, där 9,9% av befolkningen har svenska rötter. North Dakota kommer på andra plats med 5%.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här