Foto: Bildbyrån

Jesper Wallstedt höll under tisdagen sin första nolla i SHL. Den nyblivna 18-åringen var en viktig del i att Luleå vann Norrlandsderbyt mot Skellefteå med 0-4 på bortaplan.

Inför säsongen 18/19 kom Jesper Wallstedt till Luleå från Västerås. Då beskrevs han som den största målvaktstalangen i Sverige sedan Jacob Markström. De första två säsongerna bestod mestadels av spel i J20 SuperElit, trots att han fick debutera i SHL med en match förra säsongen.

Men detta år har det riktiga genombrottet kommit. Efter att Joel Lassinantti lämnade Luleå för Ryssland är nu Wallstedt en av två målvakter (tillsammans med David Rautio), som tränaren Thomas Berglund valt att satsa på. Och som han har tagit chansen.

Jesper Wallstedt har stått 7 av 17 matcher under säsongen och höll nollan igår i vinsten mot Skellefteå, för första gången i sin SHL-karriär. Något som han självklart var nöjd med efteråt.

– Ibland studsar det med en. Jag har ett grymt bra försvar framför mig, med backar som verkligen stöttar en och finns där för en, även utanför isen. Tillsammans med dem på isen, så tycker jag att vi gör ett bra jobb, säger han till C More efter matchen och fortsätter:

– Det var en kul match att spela. De kom lite då och då, så man fick vara på tå då. Men i sin helhet tycker jag att vi är det bättre laget ändå.

För Wallstedts del väntar några matcher i SHL innan det sedan bär av mot ett förmodat JVM i Edmonton. Där han konkurrerar med en annan SHL-talang i Hugo Alnefelt, som var förstamålvakt redan förra säsongen.

– Det blir ett samarbete där vi pushar varandra för att bli bättre. Sedan får det vara upp till Montén (förbundskapten Tomas) vem som får spela. Det är klart att man vill spela, men vi får se vart det bär av, säger Wallstedt.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här