Foto: Bildbyrån

Taylor Hall som valdes först i NHL-Draften 2010 byter nu NHL-klubb.. Hall som blev draftad etta av Edmonton Oilers där han även spelade fram till sommaren 2016 innan han blev tradad mot svenske Adam Larsson till New Jersey Devils. Nu står det klart att Taylor byter klubb återigen. 

Det blir Arizona Coyotes som blir Taylors nya klubb. Den 28-årige kanadensaren som hade ett utgående kontrakt med Devils där han även är assisterande lagkapten har berättat att han inte velat stanna i klubben efter kontraktet gått ut har nu alltså fått till sitt klubbyte.

I Arizona Coyotes blir Taylor lagkompis med bland annat svenske Oliver Ekman Larsson.

Taylor Hall har även två VM guld med Kanada på sitt CV samt att han under sin hittills bästa säsong i NHL, vilket var 2017-2018 spelade ihop totalt 93 poäng vilket gav honom en sjätteplats i den totala poängligan. Under årets säsong har Hall spelat 30 matcher och svarat för 25 poäng, men nu blir de alltså en flytt ut till den amerikanska öknen och spel i Arizona för Taylor Hall.

Devils får i utbyte för Hall ett förstarundval i draften 2020 samt ett tredjerundaval i draften 2021. Spelarna Kevin Bahl och Nick Merkley går även motsatt riktning och byter Arizona mot New Jersey.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här