Foto: Bildbyrån

Daniel Brodin har länge spelat för Djurgårdens IF och räknas som en av deras stora stjärnor. För många fans är hans namn synonymt med klubben. Men nu ser det ut som att det kommer att ändras till nästkommande säsong. Brodin har nämligen valt att inte skriva på ett nytt kontrakt och har bett klubben att avvakta med förhandlingarna. Brodin flyttade redan som ung från Almtunas juniorlag till Djurgårdens juniorer och med undantag för två säsonger i Brynäs och en i Ässet har vi alltid kunnat se honom i Djurgårdströjan.

Totalt har Brodin spelat för Djurgården i 365 matcher i grundspelet och under dessa har han stått för imponerade 125 poäng. I år har den 28-åriga spelaren utvecklat sitt spel ytterligare och anses vara en av klubbens absoluta nyckelspelare. På toppen av detta har han också blivit en ordinarie spelare i landslaget med Tre Kronor. Nu kan det alltså vara dags för Brodin att lämna Djurgården. Det är klubbens sportchef Joakim Eriksson som har uttalat sig om att Brodin har bett om att skjuta upp kontraktsförhandlingarna.

Brodin har länge sagt att om den rätta möjligheten skulle dyka upp i utlandet så är det absolut något som han skulle tänka igenom. Både Brodin och klubben trivs med varandra men om det är någon gång som det är dags att ta steget utomlands så är det nu. Han befinner sig i sin bästa form någonsin och skulle gärna ta chansen att spela utomlands och tjäna mer pengar. Brodin själv säger att det skulle vara en dröm att antingen spela i KHL eller NHL.

Håkan Rink