Foto: Bildbyrån

Världen står stilla i väntan på att Coronaviruset framfart ska avta, och i en försök att dämpa smittspridningen har NHL som bekant valt att pausa säsongen. Spelarna har beordrats att stanna hemma, och konsensus bland spelarna är att det är rätt beslut. 

”Vi är idrottare, vi är tävlingsinriktade”, sa San Jose Sharks forward Evander Kane. ”Självklart vill vi fortsätta spela framför våra supportrar, men det finns viktigare saker i livet än idrott”.

Edmontons tränare Dave Tippet håller med Kane.

”Vi förstår att det är en världshälso-kris, men vi har aldrig tidigare varit med om något liknande och ingenting har påverkat sporten som detta”, sa Tippet efter matchen mot Winnipeg Jets på onsdagen. ”När ligan stoppas på grund av lockout så vet man att det är på grund av pengar och sånt, men det här har med hälsan och livet att göra. Det drabbar alla, inte bara hockey och idrott. Det är en turbulent tid i världen, och vi får bara försöka hantera det som det kommer”.

Den amerikanska basketligan NBA valde att pausa säsongen efter att en spelare testats positivt för Corona. Sharks tränare Bob Boughner fick höra om nyheten i period-pausen i matchen mot Blackhawks.

”Chockerande”, sa Boughner till NHL.com. ”Ingen vet riktigt vad de ska tänka just nu. Vi var upprörda över att ha förlorat med 6-2, men när man ser vad resten av världen går igenom så måste man påminna sig själv om att det bara är ett spel. Det finns viktigare saker att tänka på”.

189 matcher återstår av grundserien, och tanken var att grundserien skulle avslutas den 4:e April, och slutspelet börja den 6:e April.

The NHL has 189 games remaining. The regular season is scheduled to end April 4, with the Stanley Cup Playoffs starting the week of April 6. Den tidsplanen kommer såklart inte att hållas, men Bettman hoppas på att Stanley Cup-pokalen kommer att delas ut även i år.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här