Foto: Bildbyrån

Alex Ovechkin gjorde hattrick i matchen mot New York Islanders, det tredje målet gjorde honom historisk då han tangerade legendaren Mario Lemieuxs målrekord.

Ovechkins hattrick var det andra på två matcher, och det tredje målet var hans 690e NHL-mål vilket gör att han tangerar Lemieux i antal gjorda mål.

”Jag spelar med grymma spelare. Det är något speciellt. Det är historia.”, sa Ovechkin efter matchen. ”Det är ganska coolt, jag har fortfarande ett och ett halvt år kvar på mitt kontrakt och sen får vi se vad som händer. Jag pressade ut det sista jag hade eftersom jag visste att vi nu är lediga i en vecka”.

Washington låg under med 4-1 i matchen mot Islanders, innan Ovechkin tog tag i taktpinnen och vände matchen på egen hand.

”Ingen vill förlora”, sa Ovechkin till nhl.com ”Vi satte oss själva i den dåliga position och låg under med 4-1. Alla var förbannade, men det som är bra med den här gruppen är att vi aldrig ger upp oavsett vad det står på tavlan”.

Ovechkin taggade nej till NHLs All Star-match för att ladda batterierna inför andra halvan av säsongen, något många experter ställde sig frågande inför.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här