Foto: Bildbyrån

Stefan Nyman lämnade tidigare i år sitt jobb som assisterade tränare för Djurgården och packade väskorna för en flytt till Schweiz och Lugano. Där han hade fått en roll som assisterande tränare till Sami Kapanen. Efter svaga resultat får nu Nyman och Kapanen lämna klubben. 

Lugano har inte alls fått spelet att stämma under säsongen och parkerar näst sist i din schweiziska ligan. Laget förlorade under tisdagen mot HC Ambri-Piotta med 7-2 och detta fick Luganos ledning att agera, klubben valde efter matchen att sparka både Stefan Nyman och Sami Kapanen.

Anledningen anser de att tränarna har tappat omklädningsrummet då laget inte längre lyssnar på instruktioner från det nuvarande tränarteamet.

Nyman som i maj skrev ett två års kontrakt med klubben får alltså redan nu lämna Lugano.

Men Stefan Nyman är inte allt för nedslagen efter beskedet. – Jag hade gjort om det här hundra gånger av hundra gånger. Det är ytterst få som får den här möjligheten och jag lärt mig väldigt mycket, berättar Nyman till Aftonbladet.

Stefan Nyman går heller inte lottlös efter beskedet då han fortfarande har lön av klubben under resterande delen av säsongen samt under nästa säsong. Han är även fri att träna lag utanför Schweiz samtidigt som han då får behålla lönen från Lugano.

Han stänger inga dörrar för en återkomst till svenskishockey men är även öppen med att kunna stanna kvar utomlands.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här