Foto: Bildbyrån

NHL trade deadline närmar sig med stormsteg, vilket är nervösa tider för underpresterande lag då organisationer som går sämre än förväntat ofta väljer att röra om i lagbygget. New Jersey Devils är ett utav lagen som underpresterat mest i årets NHL, och det går rykten om att klubben vill göra sig av med flertalet dyra stjärnor. 

New Jersey Devils storsatsade inför årets NHL-säsong och plockade in stjärnor som Wayne Simmonds och PK Subban, men säsongen har inte alls gått som förväntat. Laget ligger sist i Metropolitan Division och är ute ur slutspels-racet, något som öppnar för att klubben kommer välja att bygga om truppen. Flertalet spelare sitter på utgående kontrakt, däribland Wayne Simmonds, Kevin Rooney, Sami Vatanen och målvakten Louis Domingue.

Devils forwards Kyle Palmieri och Travis Zajac har bara ett år kvar på deras respektive kontrakt. 34-årige Zajac har gjort 19 poäng på 48 matcher och 52.9% i tekningar under säsongen och hoppas på att få stanna i Devils.

”När allt är sagt och gjort vill jag vara en stor del av Devils och jag känner att jag fortfarande kan vara det. Jag tror att jag kan bidra och vara en viktig spelare i laget”, sa Zajac till nhl.com. ”Jag är fortfarande en viktig del av laget. Jag spelar mycket, jag spelar i olika situationer och jag laget litar på mig som en av ledarna i laget, och jag tycker fortfarande att jag kan bidra med det.

Jesper Bratt är Devils enda svensk, och sitter förhållandevis tryggt inför trade deadline. Svensken ligger 7a i lagets interna poängliga, trots att han inte förväntades vara en bärande spelare inför säsongen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här