Foto: Bildbyrån

I måndags valde Nashville Predators att sparka tränare Peter Laviolette efter att laget underpresterat i inledningen av säsongen. Idag presenterade klubben Laviolettes ersättare – John Hynes, som sparkats av New Jersey Devils fem veckor tidigare. 

Efter en svag inledning på säsongen valde Nashville predators att sparka tränare Peter Laviolette efter sex år i klubben. I Måndags stod det klart vem som skulle fylla tränarposten, då klubben annonserade att New Jersey Devils förre tränare, John Hynes, blir ny huvudtränare. Hynes sparkades av Devils för bara fem veckor sedan, och hoppas nu på att vända Predators negativa trend.

”Jag vill att vi har en offensiv inställning”, sa Hynes till nhl.com. ”Vi vill ta oss upp i banan så snabbt som möjligt och ta oss igenom mittzonen med fart. Vi har riktigt bra backar som kan behandla pucken och är snabba på skidskorna, och vi kommer att använda oss utav dem i kontringarna.

Nashvilles svenske stjärna Filip Forsberg är inte nöjd lagets säsong hittills, och håller spelarna ansvariga för den dåliga starten.

”Om man kollar på vart vi ligger i tabellen så inser man att vi måste bli mycket bättre”, sa Filip till nhl.com. ”Vi har inte hunnit snacka så mycket med John ännu, men i slutändan är det vi spelare som måste göra det och vi är redo att börja jobba”.

Nashville Predators bildades 1999 och Hynes blir klubbens blott tredje huvudtränare i Predators historia.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här