Foto: Sebfoto.dk

IIHF Continental Cup avgjordes i helgen och efter att finalrundan spelats klart skulle danska SonderjyskE stå som segrare. Laget får därmed en plats till nästa års CHL-turnering. 

Finalrundan spelades i Fros Arena vilket även är SonderjyskE:s hemmaarena till vardags. Lagen som deltog var SonderjyskE, Cracovia, Neman Grodno och Nottingham Panthers. De fyra lagen tävlade inte bara om segern i IIHF Continental Cup utan även om en biljett till CHL.

Finalhelgen började under fredagen med att Neman Grodno vann sin match mot Cracovia med 2-0. SonderjyskE vann senare under kvällen även sin match mot Nottingham Panthers med 2-1 efter straffar. Så efter första dagen var det fördel Neman Grodno.

På lördagen vann Nottingham Panthers sin match mot Cracovia med 4-3, detta betydde att Cracovia därmed inte hade någon chans att komma på första plats samtidigt som Nottingham nu fortfarande hade chansen att vinna hela finalhelgen.

Neman Grodno och SonderjyskE möttes sedan på kvällen där SonderjyskE återigen tog en seger på övertid denna gång vann man i förlängningen med 4-3. Så efter två dagar hade SonderJyske 4 poäng, Nottingham 4 poäng, Neman Grodno 3 poäng och Cracovia 0 poäng.

Söndagen var sista dagen som turneringen spelades och dagen började med att SonderjyskE besegrade Cracovia med 3-1 inför hela 4107 åskådare. I och med det resultatet så stod det klart att SonderjyskE vunnit turneringen och därmed fick en plats i CHL.

Sista matchen mellan Nottingham och Neman Grodno slutade med seger för Nottingham med 4-3.

Finalrundan-tabell 

  1. SonderjyskE – 7 poäng
  2. Nottingham – 7 poäng
  3. Neman Grodno – 4 poäng
  4. Cracovia – 0 poäng

SonderjyskE vann därmed IIHF Continental Cup på inbördes möte mot Nottingham och kunde fira titeln och en plats till CHL nästa år.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här