Foto: Bildbyrån

Södertälje SK fortsätter gå som en raket genom tabellen, laget som inledde säsongen med idel förluster och var bra tag inblandad i bottenstriden har nu tolv segrar på lagets femton senaste matcher och fem raka segrar i protokollet. Detta har gjort att SSK även har klättrat i tabellen och laget ligger nu på en sjunde plats vilket även ger en en plats i hockeykvalet. 

SSK kom till matchen mot Västerås med gott självförtroende flera segrar i rad och ett spel som har sett imponerade ut. I matchen mot Västerås fortsatte Södertälje visa upp ett lugn och spelade taktiskt i första perioden, hemmalaget bjöd inte till i början av matchen och Västerås hade svårt att skapa chanser. Men även om Södertälje hade spelet så skapade inte heller hemmalaget speciellt mycket farligheter men när de väl skedde så var hemmalaget effektiva och gjorde mål på sina chanser. 1-0 kom efter 8 minuter in i matchen och fyra minuter senare kom även 2-0. Västerås kunde dock snabbt replikera och göra 2-1 redan 25 sekunder senare. Annars var det inte mycket som hände i första perioden och båda lagen sköt tillsammans 13 skott under första perioden.

I andra perioden var det mer fart från båda lagen men även här var det SSK som var det mer effektiva laget och efter 7 minuter i andra perioden fick nyförvärvet från BIK Karlskoga Filip Ahl presentera sig för sin nya hemmapublik när han gjorde 3-1 till SSK. Hemmalaget skulle även utöka ledningen ytterligare innan perioden var slut till 4-1.

Den tredje perioden blev likt den första en avslagen historia där bortalaget inte hade krafter nog att försöka hämta upp underläget man försatt sig i. Anthon Eriksson gjorde förvisso 4-2 till Västerås i mitten av tredje perioden men segern för SSK kändes aldrig riktigt hotad och närmare än så kom inte Västerås och matchen slutade 4-2 till hemmalaget.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här