Sviten mellan lagen håller i sig för den här säsongen. Det är hemmalaget som vinner matcherna när Växjö och Rögle möter varandra. Växjö vann även den andra finalmatchen på hemmaplan med uddamålet 3-2 efter förlängning. Laget har därmed kopplat ett ordentligt grepp om den här finalserien. Nu väntar dock två matcher i Ängelholm och det återstår och se om Rögle kan reducera den här matchserien och skapa nerv nu när man har hemmaplan. Den tredje finalen startar klockan 20:00, torsdag 6 maj och sänds på C More & TV4

Rögle BK – Växjö Lakers

Torsdag, 6 maj kl. 20:00, C More & TV4

Rögle BK

Odds: 2.20 hos ComeOn

Oavgjort

Odds: 4.00 hos ComeOn

Växjö Lakers

Odds: 3.00 hos ComeOn

Över 5.5 mål i matchen

JA

Odds: 2.85 hos ComeOn

NEJ

Odds: 1.43 hos ComeOn

Växjö – Rögle

Det blev till sist de två bästa lagen från grundserien som ska göra upp om SM-titeln. Växjö besegrade Örebro i den femte avgörande matchen och tog sig till finalen. För Rögle så var det Skellefteå som man slog ut i den femte och avgörande semifinalen. Avancemanget för Rögle gör att man fortsätter skriva historia i klubben. Inte nog med att man tog sig till semifinal för första gången, nu är ska Rögle även spela klubbens första SM-final. Detta kommer bli en otroligt häftig och spännande matchserie mellan Sveriges två bästa lag för tillfället. Det är två riktigt jämna lag som kommer ställas mot varandra. De märks inte minst när man kollar på statistiken mellan lagen. De möttes vid fyra tillfällen under grundserien och har två segrar vardera. Noterbart är att alla vinster kom när lagen spelade på sina respektive hemmaplaner. Är detta ett mönster som kommer hålla i sig under finalserien eller lyckas något av lagen bryta den trenden?

Precis som under grundserien när lagen har mötts så skulle den första finalmatchen visa sig gå till hemmalaget när det kommer till segern. Växjö drog det längsta strået när man vann matchen med 2-1. Därmed håller sviten sig vid liv att de bägge lagen enbart vunnit på hemmaplan när lagen möter varandra. Även den andra finalmatchen blev otroligt jämn. Det var bortalaget Rögle som tog ledningen med 0-1 genom Adam Tambellini tidigt i första perioden. Men Växjö kvitterade matchen i mitten av andra perioden till 1-1 innan Rögle återigen tog ledningen med 1-2 innan period två var slut. I den sista perioden kvitterade Växjö till 2-2 efter drygt fyra minuter. I en period som mest bestod av kamp och inte speciellt många skott, men 2-2 målet var viktigt skulle det visa sig då matchen gick till förlängning. Där klev hemmalagets Hardy Aktell fram och avgjorde matchen med sitt 3-2 mål till Växjö. Segern innebär nu att Växjö har 2-0 i matcher i den här finalserien och att sviten mellan lagen fortfarande lever. Ännu har inget av lagen lyckats vinna på bortaplan när lagen mötts under säsongen. Ska Rögle kunna hålla den sviten nu när finalserien reser ner till Ängelholm för finalmatch tre? Eller ska Växjö ta ytterligare ett stort kliv mot SM-bucklan om man vinner sin tredje raka finalmatch.