Den första finalen mellan Växjö och Rögle blev så jämn som man inför matchen kunde förvänta sig. Till sist var det Växjö som vann matchen med 2-1 efter att Pontus Holmberg avgjort den första finalmatchen. Därmed är det Växjö som satt sig i förarsätet i finalserien inför final två. Den andra finalen startar klockan 20:00, måndag 3 maj och sänds på C More & TV4

Skaffa ett C More konto

Växjö Lakers – Rögle BK

Måndag, 3 maj kl. 20:00, C More & TV4

Växjö Lakers

Odds: 2.45 hos ComeOn

SPELA HÄR!

Oavgjort

Odds: 3.95 hos ComeOn

SPELA HÄR!

Rögle BK

Odds: 2.65 hos ComeOn

SPELA HÄR!

Över 5.5 mål i matchen

JA

Odds: 2.95 hos ComeOn

SPELA HÄR!

NEJ

Odds: 1.40 hos ComeOn

SPELA HÄR!

Växjö – Rögle

Det blev till sist de två bästa lagen från grundserien som ska göra upp om SM-titeln. Växjö besegrade Örebro i den femte avgörande matchen och tog sig till finalen. För Rögle så var det Skellefteå som man slog ut i den femte och avgörande semifinalen. Avancemanget för Rögle gör att man fortsätter skriva historia i klubben. Inte nog med att man tog sig till semifinal för första gången, nu är ska Rögle även spela klubbens första SM-final. Detta kommer bli en otroligt häftig och spännande matchserie mellan Sveriges två bästa lag för tillfället. Det är två riktigt jämna lag som kommer ställas mot varandra. De märks inte minst när man kollar på statistiken mellan lagen. De möttes vid fyra tillfällen under grundserien och har två segrar vardera. Noterbart är att alla vinster kom när lagen spelade på sina respektive hemmaplaner. Är detta ett mönster som kommer hålla i sig under finalserien eller lyckas något av lagen bryta den trenden?

Precis som under grundserien när lagen har mötts så skulle den första finalmatchen visa sig gå till hemmalaget när det kommer till segern. Växjö drog det längsta strået när man vann matchen med 2-1. Därmed håller sviten sig vid liv att de bägge lagen enbart vunnit på hemmaplan när lagen möter varandra. Nästa finalmatch spelas även den i Vida Arena och det återstår att se om Växjö kan krypa ett steg närmare SM-bucklan eller om Rögle ska kunna bryta sviten och vinna en match på bortaplan mot Växjö och därmed kvittera finalserien.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här