De två högsta svenska hockeyligorna har under de senaste dagarna avslutat sina grundomgångar, vilket innebär att de topp–placerade lagen nu kommer göra upp om mästartitlarna, samt möjligheterna att klättra upp en division.

Hockeyallsvenska finalen spelas mellan Timrå och Leksand, där laget med flest vinster i fem matcher koras som ligans vinnare. Laget belönas även med en plats i kvalet till SHL, där man kommer att ställas mot Karlskrona som placerade sig sist i tabellen. Redan nu har två utav matcherna spelats, där Timrå slutat som segrare i båda två.

Samtidigt spelas Slutspelsserien mellan lagen placerade på plats 3-8 i Hockeyallsvenskan, vilket den här gången är AIK, IK Pantern, Oskarshamn, Almtuna, Södertälje och Björklöven. Vinnaren i detta gruppspel får i sin tur möta förloraren utav Timrå och Leksand i play-off om SHL-kvalplatsen mot Mora.

SHL avslutade i helgen sin grundserie, där det blev Växjö som toppade tabellen till slut. Tillsammans med Djurgården, Frölunda, Färjestad, Skellefteå och Malmö är man redan nu klara för SM-slutspel. Samtidigt kommer antingen Luleå eller Brynäs samt HV71 eller Linköping att ta de två sista slutspelsplatserna. Dessa lag kommer nu spela slutspels-kval där det är bäst utav 3 matcher som vinner. Det första mötet spelas redan under dagen idag och till helgen drar kvartsfinalerna igång. redan nu står det klart att segraren utav Luleå och Brynäs kommer att möte Växjö och vinnaren utav HV71 och Linköping för spela mot Djurgården. I de två andra kvartsfinalmötena är det Frölunda och Malmö samt Färjestad och Skellefteå som möts.