Foto: Bildbyrån

Norrlandsderby när serieledarna Luleå skulle ta sig an Skellefteå på bortaplan, ett Skellefteå som jagar den sjätte och sista direktplatsen till slutspelet. I den här matchen var det hemmalaget Skellefteå som var starkast och vann matchen med 4-1. 

Luleå som visat upp ett imponerade spel under den här säsongen kom till det här derbyt som serieledare och med gott självförtroende från tre raka vinster i bagaget. Men landslagsuppehållet hade kommit lägligt för hemmalaget Skellefteå som såg riktigt pigga ut i inledningen av matchen och även om inte målen trillade in satte hemmalaget hård press på Luleå. Bortalaget jobbade sig sedan in i matchen men utan att kunna skapa något mål.

Målnollan i matchen skulle istället hemmalagets Joakim Lindström spräcka till 1-0 när det återstod lite drygt fyra minuter av första perioden, ett resultat som även stod sig perioden ut.

Det var sedan Skellefteå som tog kommandot även i andra perioden och Andreas Wingerli fick även han skriva in sig i målprotokollet till 2-0 efter tre minuter in i den andra perioden. Det skapades mycket chanser från båda lagen i mitten perioden men utan att det blev några fler mål och resultatet efter två perioder var 2-0 till Skellefteå.

I den sista perioden så var det mer kamp och Luleå försökte trycka upp laget mer men det var åter Skellefteå som skulle skapa de farligaste målchanserna. Efter 7 minuter in i den sista perioden så blev Andreas Wingerli tvåmålsskytt när han prickade in 3-0 till Skellefteå. Matchen kändes där över men när klockan stod på 15:44 inne i Skellefteå Kraft Arena kunde dock Luleå reducera matchen till 3-1 och skapa spänning i matchen. Men det dröjde inte länge innan Joakim Lindström återigen var framme och kunde definitivt sätta punkt på en här matchen när han gjorde sitt andra mål och 4-1 till Skellefteå.

Skellefteå tog tre viktiga poäng i jakten om sjätteplatsen i tabellen och ligger nu tre poäng bakom Rögle som just nu har den placeringen. Detta var även första gången sedan säsongen 2017 ett hemmalag vinner en match mellan lagen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här