Foto: Bildbyrån

Skellefteå har flera skador på forwardsspelare och med endast 11 forwards tillgängliga i truppen har behovet av förstärkning varit stort. Nu står det klart att klubben har plockat in den poängstarke spelaren Anton Holm. 

Anton Holm kommer senast från den finska ligan där han representerade TPS. I den finska ligan har han spelat 31 matcher och gjort 12 poäng. Men det är hans tidigare säsonger i hockeyallsvenskan som sticker ut. På tre säsonger varav två i AIK och en i Södertälje gjorde Anton Holm hela 112 poäng på 142 matcher.

Den 29-årige forwarden snittade 1 poäng per match under förra säsongen i AIK, nu är han alltså klar för spel i SHL och Skellefteå. Detta blir även första gången som Anton representerar en klubb i SHL.

Kontraktet med Skellefteå sträcker sig säsongen ut för Holm.

– Det ska bli grymt kul att komma till Skellefteå. En så fin klubb med så stark historia. Jag blev riktigt glad när de visade intresse och är oerhört motiverad inför detta, säger Anton till klubbens hemsida.

– Anton är en stor och stark forward med ett fantastiskt bra skott som gjort det bra i Allsvenskan under många år, så det ska bli kul att se vad han går för i SHL. Han är en laglojal spelare som kommer passa in bra i gruppen, säger General Manager Erik Forssell till Skellefteå AIK:s hemsida