Foto: Bildbyrån

Skellefteå lyckades igår vända underläge till vinst vilket gjorde att det blev match sju i serien mellan Skellefteå och Luleå. Den avgjordes ikväll och då drog Skellefteå återigen det längsta strået. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter att stjärnorna Pär Lindholm och Joakim Lindström stått för varsitt mål. Trots ledning i serien med 3-2 i matcher och ledning med 2-0 i sjätte matchen lyckades inte Luleå knyta ihop säcken.

Skellefteå drev matchen och lyckades göra 1-0 med fem minuter kvar av den första perioden. Målet gjordes av Rickard Hugg som även gjorde mål i match sex. Fyra minuter efter ledningsmålet satte hemmalaget också 2-0 genom storstjärnan Joakim Lindström. Efter den först perioden hade Skellefteå satt sig i ett bra utgångsläge. Men Skellefteå visade ju i den förra matchen att det går att vända matcher snabbt. Det lyckades dock inte Luleå med. Istället fyllde hemvändaren Pär Lindholm på till 3-0 i början av den tredje perioden innan Isac Brännström reducerade till 3-1 i slutminuterna av matchen.

Luleå är nu utslagna medan Skellefteå är klara för semifinal. I semifinalen kommer Skellefteå möta Rögle som sopade banan med Frölunda i kvartsfinalen.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här