Foto: Bildbyrån

Montreal Canadiens ledde med 3-0 mot Dallas Stars, men tappade ledningen och förlorade med 4-3 på övertid. Efter matchen var Canadiens tränare, Claude Julien, frustrerad med domarinsatsen och skällde ut domarna under presskonferensen. Idag straffades Julien med 100,000kr i böter.

Allt tydde på att Montreal Canadiens skulle ta en bekväm när de ledde matchen mot Dallas Stars med 3 mål mot 0. Matchen slutade dock med förlust med 4-3 på övertid, och efter matchen var tränare Claude Julien vansinnig på domaren.

”Domaren verkade vara frustrerade idag”, sa Julien på presskonferensen efter matchen. ”Och det borde dom vara, jag tyckte att deras insats var direkt pinsam. Det går inte att säga annat. Vi har ansvar när vi inte är tillräckligt bra, och jag kan ärligt säga att vi inte var tillräckligt bra ikväll. Dock så är vi tvungna att vinna mot två lag ikväll så det var extra tufft”, sa en frustrerad Julien och syftade på att laget behövde slå både Stars och domarteamet.

Till tränarens försvar ska sägas att domarna missade ett antal utvisningssituationer, och Montreal fick inte en enda chans till spel i numerärt överläge, något som hör till ovanligheterna. Detta tar dock inte ligan någon hänsyn till, och väljer nu att straffa tränaren med 100,000kr i böter för att han kritiserat domaren.

Zdeno Chara fick i dagarna betala 50,000kr i böter efter att ha crosscheckat Montreals forward, Brendan Gallagher, i halsen. Detta har väckt frågetecken hos vissa experter, då många poängterar en crosscheck mot halsen är bra mycket farligare än att domar-kritik och trots det så fick Julien betala ett dubbelt så högt bötesbelopp.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här