Foto: Bildbyrån

SHL:s sportchef Johan Hemlin pratade under helgens SHL-studio om de olika möjligheterna inför slutspelet i vår. Där diskuterade Hemlin bland annat alternativet att följa samma väg som NHL gjorde, från och med semifinal och framåt.

Hockeysäsongen 2020/21 är mycket speciell av många anledningar. Flera matcher i SHL har i olika omgångar skjutits upp på grund av konstaterade covid-fall i trupper och ligan går i konstanta tankar inför framtiden.

Under lördagens SHL-studio i C More besökte SHL:s sportchef Johan Hemlin studion via länk, där tankar inför ett framtida slutspel vädrades. På frågan hur ett slutspel ska kunna genomföras och hur Hemlin resonerar svarade han så här:

– Det man gör är att man lägger buffertzoner emellan omgång 52 och åttondelen, och sedan mellan slutspelsomgångarna. Sen finns det lite andra varianter. I stället för att spela hemma – borta så kan man spela hemma – borta – borta. Du kortar det med en speldag och man får lägre resekostnader. Det finns olika varianter och vi håller en hel del alternativ i luften eftersom ingen vet hur den här situationen kommer att se ut under mars och april, säger Hemlin till C More.

NHL-slutspelet genomfördes i en ”bubbla” där samtliga slutspelsmatcher spelades i Toronto respektive Edmonton beroende på vilken konferens man tillhör. Ett liknande alternativ är också något som SHL funderar på, men i ett senare skede av slutspelet, i sådana fall.

– Det finns såna planer också. Vi kallar kanske inte det för en ”NHL-bubbla”, men att vi kanske placerar fyra semifinallag i en arena med närliggande hotell och där vi kan ha vissa gemensamma saker när det gäller säkerhet och kunna stänga in oss på så vis, det är ett av alternativen, säger Johan Hemlin och fortsätter:

– Vi har inte kommit tillräckligt långt för att veta vilka arenor som kan vara aktuella. Men du måste ha närliggande hotell och en bra logistik, du måste ha stora omklädningsrum och gärna bra kommunikationsvägar.

Förutom planen om en så kallad ”bubbla”, så har SHL även fler planer som man bollar emellan. Något som Hemlin tycker är en förutsättning inför framtiden.

– Vi kan inte låsa ett alternativ så här långt innan, för det finns ingen som vet exakt hur det kommer se ut, säger han.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här