Foto: Bildbyrån

SHL har haft uppehåll för Channel One Cup och spelarna som inte var kallade till olika landslag fick 10 dagars matchvila. Lagen har även haft en längre period att fixa till de som inte varit bra under hösten och vintern, samt jobba vidare på de sakerna som har fungerat bra för lagen. 

Tisdagskvällens hetaste match hittade vi uppe i Luleå där det var Norrlandsderby mellan Luleå och Skellefteå på menyn. Det blev en jämn och tuff match som ett derby ska vara där Skellefteå var det laget som började matchen bäst, detta gjorde att Skellefteå kunde gå upp i en 2-0 ledning. Luleå pressade dock hårt mot Skellefteå för att försöka skapa nerv i matchen igen och med 6 sekunder kvar av andra perioden kom så reduceringsmålet 2-1 genom Juhani Tyrvainen. I tredje perioden var det fortsatt Luleå som låg på och jagade en kvittering, en kvittering som även skulle komma med lite drygt 5 minuter kvar av matchen gjorde Luleå 2-2. Matchen gick därmed till mållös förlängning och allt fick avgöras på straffar. Där var det Skellefteå som var det starkare laget och fick med sig extra poängen i Norrlandsderbyt.

Trots tappade poäng bibehåller Luleå sin serieledning i SHL.

Djurgården som varit i en riktigt bra form innan landslagsuppehållet visade under tisdagskvällen i sin match mot Brynäs att formen sitter i. Laget kunde enkelt avfärda Brynäs med 6-0 detta efter två mål från Dick Axelsson och tre mål av Mattias Högström. Djurgården tog därmed ytterligare tre viktiga poäng i jakten på topp 6 placeringarna.

Malmö stod för en stabil insats när laget efter tre raka förluster på bortaplan nu kunde vinna över HV71 i Jönköping med 4-1. Detta efter att laget gick på knockout i sista perioden. Inför tredje perioden var resultatet 0-0 men efter en fin sista period av Malmö där laget var ruskigt effektiva i sina avslut kunde Malmö dra ifrån och vinna matchen med 4-1.

Resultaten i SHL från 17/12

Djurgården – Brynäs: 6-0
Örebro – Leksand: 4-2
Växjö – Frölunda: 4-2
HV71 – Malmö: 1-4
Luleå – Skellefteå: 2-3 efter straffar
Oskarshamn – Rögle: 1-2

Statistik från omgången

Marcus Högström gjorde i och med sina 3 mål sina första mål för den här säsongen för Djurgården.

Karri Rämö i Djurgårdens mål höll sin första nolla för säsongen.

Mattias Ritola gjorde två assist för sitt Leksand och gjorde därmed sin 100 och 101:a assist i SHL.

Richard Gynge gjorde ett av målen för Växjö mot Frölunda detta var hans 25:e mål i Växjötröjan.

Taylor Matson och Anton Bengtsson båda i Rögle gjorde sin 200:e respektive 400:e match i SHL.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här