I och med att grundserien i SHL är över så har Svenska ishockeyförbundet prisat ett antal hockeyspelare för sina insatser. Ett pris som delats ut flera år i rad nu är Honken Trophy som tilldelas en utav ligans målvakter. I år är det Växjös Viktor Fasth som får ta emot utmärkelsen efter sin insats i klubben och det svenska landslaget under OS. Detta är tredje gången som Fasth får ta emot utmärkelsen, vilket gör att han tangerar rekordet som hålls utav Henrik Lundqvist.

En annan spelare som prisats är Skellefteås Joakim Lindström som blivit framröstad som mottagare utav Guldhjälmen. Vinnaren till detta pris tas fram genom att spelarna i SHL själva får rösta på den spelar som de anser mest värdefull i ligan. Utmärkelsen blir den tredje för Lindström som därmed slår rekord i antalet guldhjälmar. Så sent som förra året tog han hem priset senast och första gången det skedde var 2013/2014.

Fler priser vid SHL Awards
Priserna kommer fortsätta att delas ut med en kulmen de 30 april då SHL Awards går av stapeln. Här kommer priser i flera olika kategorier att delas ut, där en del avgörs med hjälp utav fansens röster. Redan nu är det klart att Elias Pettersson prisas som poängliga-vinnare, Victor Olofsson som skytteligavinnare och Adam Reideborn som målvaktsliga-vinnare.

Galan kommer att sändas i Tv12 med start klockan 20:00.